Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle
Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
75 g | Máslo čerstvé |
1400 g | Mořský jazyk |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl hrubozrnná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 394,9mg |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 220,8mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle postup přípravy receptu:
1 | Mořské jazyky (kusy o hmotnosti asi 350 g) zbavíme šupin, vykucháme, očistíme. Nůžkami odstřihneme všechny ploutve, po obou stranách 1 cm od kraje nařízneme. Připravené ryby dáme tmavou stranou na vymazaný plech, polijeme asi polovinou předem rozpuštěného másla, osolíme hrubou solí a opepříme. Rybu pečeme 15 minut v troubě na 200°C, než maso zbělá. |
2 | Druhou polovinu rozpuštěného másla, citronovou šťávu, nasekanou čerstvou petrželku a vypečenou šťávu z ryby za stálého míchání prohřejeme. Hotovou omáčku nalijeme na rybu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.