Zeleninová mísa s rybou v páře - Óče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová mísa s rybou v páře - Óče
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43277 |
Ingredience
50 g | Okurky |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Oříšky piniové |
20 g | Paprika červená |
0,3 g | Pepř bílý |
300 g | Ryba Smuha |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Octová pasta z červené papriky | |
---|---|
6 g | Cukr krupice |
200 g | Houby Shitake sušené |
15 ml | Ocet kvasný lihový |
38 g | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 417,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky, Oříšky piniové, Paprika červená, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Houby Shitake sušené, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl - bramborový škrob, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový, Ryba Smuha nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová mísa s rybou v páře - Óče postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme na hodinu do vody a potom je necháme okapat a nakrájíme je na kousky 2 x 3 cm. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na stejné kousky. |
2 | Rybu očistíme, odstraníme z ní kůži a maso ryby naporcujeme na filety velké jako kousky hub. Tyto kousky masa posypeme malým množstvím soli a bílého pepře a necháme je 10 minut marinovat. Okurku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Vejce necháme ztuhnout na rozehřátém oleji a po vychladnutí ho nakrájíme. Piniové oříšky oloupeme, odkrájíme z nich vršky a osušíme je v bavlněné utěrce. Ze sójové omáčky a mleté papriky umícháme paprikovou pastu, do které potom vmícháme ocet a lžíci cukru. |
3 | Kousky připravených surovin důkladně obalíme ve škrobu a poté je spařujeme v páře nad vroucí vodou do té doby, než škrob zprůhlední. Spařené kousky zeleniny naaranžujeme po obvodu talířů, nebo mísy a doprostřed kruhu ze zeleniny položíme spařené kousky ryby. Nakonec posypeme piniemi. |
4 | Pokrm podáváme teplý s octovou paprikovou pastou. |