Smetanový humr Newburg - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový humr Newburg
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brandy |
2 kg | Humr |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 614,1mg |
Draslík | 939,5mg |
Vláknina | 40,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Humr, Muškátový oříšek, Pepř cayenský, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový humr Newburg postup přípravy receptu:
1 | Humra uvaříme, rozpůlíme, maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. V pánvi necháme zpěnit máslo, přidáme maso a cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. |
2 | V misce rozšleháme žloutky se smetanou, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začne omáčka houstnout, přidáme brandy a sherry. Prohřejeme, ale již nevaříme. |
3 | Humří směs přemístíme do prázdného krunýře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží a chřestem. Místo do krunýře můžeme směs rozdělit do mističek z listového těsta.