Jednoduchý recept

Smetanový humr Newburg

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43278
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Brandy
2 kg Humr
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
2 polévková lžíce Sherry brandy
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 244kJ
1% Sacharidy 4 g
34% Tuky 26 g
63% Sodík 1 g
119% Bílkoviny 67 g

Smetanový humr Newburg postup přípravy receptu:

1

Humra uvaříme, rozpůlíme, maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. V pánvi necháme zpěnit máslo, přidáme maso a cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

2

V misce rozšleháme žloutky se smetanou, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začne omáčka houstnout, přidáme brandy a sherry. Prohřejeme, ale již nevaříme.

3

Humří směs přemístíme do prázdného krunýře a podáváme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží a chřestem. Místo do krunýře můžeme směs rozdělit do mističek z listového těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept