Jednoduchý recept

Provensálský humr s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43281

Ingredience

60 ml Brandy
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
1 ks Humr
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 235kJ
8% Sacharidy 30 g
11% Tuky 9 g
64% Sodík 1 g
131% Bílkoviny 74 g

Provensálský humr s rýží postup přípravy receptu:

1

Humra uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na větší kousky.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekané cibulky, nahrubo nakrájená rajčata i šťávu z konzervy, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Vložíme maso, přelijeme brandy, zapálíme a krátce oflambujeme.

3

Na talíře rozdělíme uvařenou rýži a posypeme nasekanou pažitkou. Na rýži naaranžujeme maso a přelijeme vypečenou šťávou. Doplníme čtvrtkami citronu, snítkou kopru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept