Provensálský humr s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálský humr s rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Brandy |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
1 ks | Humr |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Rýže dušená |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 363,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Humr, Kopr čerstvý, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálský humr s rýží postup přípravy receptu:
1 | Humra uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na větší kousky. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekané cibulky, nahrubo nakrájená rajčata i šťávu z konzervy, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Vložíme maso, přelijeme brandy, zapálíme a krátce oflambujeme. |
3 | Na talíře rozdělíme uvařenou rýži a posypeme nasekanou pažitkou. Na rýži naaranžujeme maso a přelijeme vypečenou šťávou. Doplníme čtvrtkami citronu, snítkou kopru a podáváme. |