Jednoduchý recept

Kulajda z kozáků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43282

Ingredience

3 ks Brambory
2 hrst Houby kozák osikový
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 ml Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 561kJ
3% Sacharidy 11 g
10% Tuky 7 g
13% Sodík 252 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kulajda z kozáků postup přípravy receptu:

1

Očištěné houby nakrájíme na kousky a podusíme chvíli v hrnci na másle. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Osolíme a vaříme doměkka.

2

Vejce rozšleháme v podmáslí, vmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Krátce povaříme, přisypeme nasekaný kopr a odstavíme z plotny.

3

Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařená, rozpůlená vejce.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept