Kulajda z kozáků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kulajda z kozáků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43282 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 hrst | Houby kozák osikový |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 308,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby kozák osikový, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kulajda z kozáků postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nakrájíme na kousky a podusíme chvíli v hrnci na másle. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Osolíme a vaříme doměkka. |
2 | Vejce rozšleháme v podmáslí, vmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Krátce povaříme, přisypeme nasekaný kopr a odstavíme z plotny. |
3 | Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařená, rozpůlená vejce. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.