Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 43283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kg | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
250 g | Hrášek mražený |
175 ml | Olej olivový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 50,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Chobotnice, Cibule, Hrášek mražený, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Chobotnici vložíme do velké pánve, posypeme solí a ve vlastní šťávě necháme zvolna dusit cca 45 minut. Během dušení ji vyjmeme, ponoříme do hrnce s vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vrátíme do pánve. Tento postup 4x zopakujeme. |
2 | V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme nasekaný česnek, rajčata i se šťávou a chilli koření, cca 10 minut povaříme. Poté přisypeme na tenké plátky nakrájené brambory a vaříme dalších 5 minut. Vložíme chobotnici i se šťávou, ve které se dusila, osolíme dle chuti a bez pokličky vaříme dalších 20 minut. Vmícháme hrášek a necháme vařit ještě 10 minut doměkka. Omáčka nám musí částečně zredukovat. |
3 | Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |