Jednoduchý recept

Kozáky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 43284
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Houby kozák osikový
0,5 kávová lžička Kmín celý
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
140 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 700kJ
2% Sacharidy 8 g
18% Tuky 14 g
5% Sodík 99 mg
10% Bílkoviny 5 g

Kozáky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěné kozáky nakrájíme na plátky. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného míchání podusíme asi 15 minut.

2

Potom slijeme přebytečnou tekutinu, houby zalijeme vroucí smetanou a znovu zvolna podusíme asi 5 minut.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept