Kozáky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozáky na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 43284 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Houby kozák osikový |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
140 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 53,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby kozák osikový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kozáky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kozáky nakrájíme na plátky. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného míchání podusíme asi 15 minut. |
2 | Potom slijeme přebytečnou tekutinu, houby zalijeme vroucí smetanou a znovu zvolna podusíme asi 5 minut. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže. |