Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 339 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk
Celkový čas: | 339 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 99 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43287 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 g | Česnek |
600 g | Hovězí kýta |
3 g | Oříšky piniové |
12 ks | Petržel - nať |
45 g | Pórek |
2 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Octová sójová omáčka | |
---|---|
22 ml | Ocet kvasný lihový |
18 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
2 g | Paprika mletá sladká |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 590,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí kýta, Oříšky piniové, Sůl, Voda pitná, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk postup přípravy receptu:
1 | Pórek a česnek oloupeme. Petrželovou nať propláchneme pod studenou vodou, červenou papričku očistíme a rozřízneme ji do tvaru květu - na konečnou ozdobu. Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a přidáme do vývaru pórek a česnek. Maso vaříme ještě hodinu, než změkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, zabalíme do bavlněné utěrky a zatížíme, aby zploštělo. Zploštělé maso nakrájíme na větší plátky proti vláknu. Smícháme přísady na octovou sojovou omáčku, pinie rozdrtíme na prášek. Plátky masa rozložíme po obvodu talířů, lístky petrželky urovnáme po obvodu kruhu z masových plátků a do středu. Růžičku z papričky dáme do středu každého talíře. Plátky masa po obvodu kruhu posypeme mletými piniemi. Podáváme studené s octovou sojovou omáčkou. |
2 | Octovou sojovou omáčku připravíme tak, že smícháme sojovou omáčku se lžičkou mleté papriky, octem a vodou. |
Poznámka
Mletá paprika jako koření se přidává do octové sójové omáčky a paprika červená - lusk se rozřízne do tvaru květu na konečnou ozdobu.