Zdravý recept

Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 339 minut
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 99 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43287

Ingredience

600 g Hovězí kýta
3 g Oříšky piniové
12 ks Petržel - nať
45 g Pórek
2 g Sůl
2 l Voda pitná
2 g Česnek
Octová sójová omáčka
22 ml Ocet kvasný lihový
18 ml Omáčka sójová
2 g Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 302 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk postup přípravy receptu:

1

Pórek a česnek oloupeme. Petrželovou nať propláchneme pod studenou vodou, červenou papričku očistíme a rozřízneme ji do tvaru květu - na konečnou ozdobu. Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a přidáme do vývaru pórek a česnek. Maso vaříme ještě hodinu, než změkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, zabalíme do bavlněné utěrky a zatížíme, aby zploštělo. Zploštělé maso nakrájíme na větší plátky proti vláknu. Smícháme přísady na octovou sojovou omáčku, pinie rozdrtíme na prášek. Plátky masa rozložíme po obvodu talířů, lístky petrželky urovnáme po obvodu kruhu z masových plátků a do středu. Růžičku z papričky dáme do středu každého talíře. Plátky masa po obvodu kruhu posypeme mletými piniemi. Podáváme studené s octovou sojovou omáčkou.

2

Octovou sojovou omáčku připravíme tak, že smícháme sojovou omáčku se lžičkou mleté papriky, octem a vodou.

Poznámka

Mletá paprika jako koření se přidává do octové sójové omáčky a paprika červená - lusk se rozřízne do tvaru květu na konečnou ozdobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept