Recept

Jemná ořechová bábovka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43289
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Hera
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy lískové
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 špetka Skořice mletá
3 polévková lžíce Stolní sladidlo Sladký polibek
2 polévková lžíce Strouhanka
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 546kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 19 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jemná ořechová bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme do hladka máslo s tekutým sladidlem, vejcem, pomerančovou kůrou, vanilkovým cukrem a špetkou skořice. Pak do krému postupně přimícháváme mouku, kypřící prášek do pečiva a mléko. Nakonec přimícháme mleté lískové oříšky.

2

Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept