Recept

Kynutý koláč s broskvovou drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43290

Ingredience

Těsto
100 g Cukr ovocný - Fruktoza
30 g Droždí
100 g Hera
0,1 l Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
Náplň
100 g Cukr ovocný - Fruktoza
3 polévková lžíce Likér pomerančový
400 g Marmeláda dia
150 g Mouka pšeničná
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
16% Sacharidy 57 g
22% Tuky 17 g
8% Sodík 160 mg
15% Bílkoviny 9 g

Kynutý koláč s broskvovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme jablečnou šťávu a zalijeme troškou vlažného mléka. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek mléka, fruktózu, špetku soli, jedno celé vejce, jeden žloutek, heru a propracujeme na hladké těsto. Posypeme troškou mouky, mísu zakryjeme a uložíme na teplé místo kynout.

2

Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme kulatou placku. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ni přeneseme a necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

V kastrůlku zahřejeme broskvovou marmeládu, přimícháme pomerančovou šťávu a pomerančový likér. Pak celou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto.

4

Do mísy dáme kousky másla, dia fruktózu, mouku, sůl, mletý zázvor, špetku skořice a za pomoci prstů vypracujeme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme broskvovou směs na koláči a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

5

Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept