Kynutý koláč s broskvovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý koláč s broskvovou drobenkou
Kynutý koláč s broskvovou drobenkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43290 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr ovocný - Fruktoza |
30 g | Droždí |
100 g | Hera |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná |
2 polévková lžíce | Šťáva jablečná 100% |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
100 g | Cukr ovocný - Fruktoza |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
400 g | Marmeláda dia |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 83,4mg |
Vláknina | 378,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr ovocný - Fruktoza, Droždí, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Cukr ovocný - Fruktoza, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná, Šťáva jablečná 100%, Likér pomerančový, Marmeláda dia, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý koláč s broskvovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme jablečnou šťávu a zalijeme troškou vlažného mléka. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek mléka, fruktózu, špetku soli, jedno celé vejce, jeden žloutek, heru a propracujeme na hladké těsto. Posypeme troškou mouky, mísu zakryjeme a uložíme na teplé místo kynout. |
2 | Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme kulatou placku. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ni přeneseme a necháme ještě asi 15 minut kynout. |
3 | V kastrůlku zahřejeme broskvovou marmeládu, přimícháme pomerančovou šťávu a pomerančový likér. Pak celou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto. |
4 | Do mísy dáme kousky másla, dia fruktózu, mouku, sůl, mletý zázvor, špetku skořice a za pomoci prstů vypracujeme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme broskvovou směs na koláči a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut. |
5 | Po upečení necháme vychladnout a podáváme. |