Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 43291
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory vařené
1 ks Cibule
300 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
50 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hrubá
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 700kJ
23% Sacharidy 84 g
38% Tuky 28 g
40% Sodík 793 mg
28% Bílkoviny 16 g

Hubáky postup přípravy receptu:

1

Očištěné houby nadrobno nakrájíme. V kastrůlku na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Podusíme doměkka.

2

Uvařené brambory najemno nastrouháme, osolíme, přidáme hrubou mouku, žloutky a vypracujeme těsto.

3

Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 2mm. Nakrájíme z něj čtverce asi 10x10cm a naplníme je připravenou houbovou směsí. Těsto přehneme do tvaru trojúhelníku a okraje dobře přitiskneme.

4

Hubáky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut, scedíme a podáváme.

5

Na talířích každou porci posypeme opraženou strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept