Jednoduchý recept

Rybí filety z cejna s jogurtovou zálivkou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43293

Ingredience

1,5 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Garam masala
300 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kari koření
2 kávová lžička Kmín celý
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
720 g Cejn velký

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 204 mg
65% Bílkoviny 36 g

Rybí filety z cejna s jogurtovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Filety z cejna nebo jiné bílé ryby (čtyři porce o váze asi 180 g) zbavíme kůže. V keramické misce připravíme marinádu smícháním pálivého kari koření, garam masaly, rostlinného oleje, citronové šťávy, prolisovaného česneku, soli a očištěné nasekané chilli papričky (tj. bez semen). Kousky ryby marinádou obalíme, misku zakryjeme a na 2 hodiny (nejlépe přes noc) odložíme do chladničky.

2

Porce ryby přemístíme do zaspékací misky a 15 - 20 minut pečeme v troubě, předehřáté na 220°C. Ryba musí být propečená, ale přitom má zůstat vcelku. Podáváme se zálivkou raita.

3

Zálivka: nasucho v malé pánvi smažíme 2 minuty kmín, poté přimícháme oloupané tenké plátky okurky bez semen a bílý jogurt, dosolíme, dopepříme.

Poznámka

Tandoori je směs koření, jehož složení se různí podle krajů, speciálně jsou určeny pro použití v tandoor, tedy jílové troubě. Raita pochází z indické kuchyně - omáčka nakyslé chuti, jejímž základem je bílý jogurt, tlumí pálivou chuť indické kuchyně. Místo cejna lze použít i jiné bílé ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept