Jednoduchý recept

Bochánky ze sýru gruyère plněné rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43296
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

125 g Máslo čerstvé
175 g Mouka pšeničná celozrnná
50 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
175 g Sýr Gruyére
4 ks Vejce slepičí
230 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
10% Sacharidy 35 g
65% Tuky 48 g
18% Sodík 361 mg
47% Bílkoviny 26 g

Bochánky ze sýru gruyère plněné rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do velké pánve nalijeme šálek vody, přidáme 75 g másla. Až se máslo rozpustí, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, přisypeme hladkou mouku a sůl. Dřevěnou lžící ze směsi vyšleháme kouli, přidáme rozšlehaná středně velká vejce a pořádně šleháme. Až se těsto začne lesknout, vmícháme nastrouhaný sýr gruyère.

2

Z těsta tvarujeme bochánky, na jeden bochánek 2 lžíce těsta, každý zvlášť zabalíme do pečicího papíru a 20 minut pečeme v troubě při teplotě 200 °C, pak troubu vypneme. Upečené bochánky zhnědnou a zvětší se. Aby z nich mohla odejít pára, každý nahoře nařízneme a na 5 minut je opět dáme do vypnuté trouby, pak je vytáhneme a necháme chladnout dalších 5 minut. Bochánky rozpůlíme a naplníme rajčatovou směsí.

3

Rajčatová náplň: okapaná sušená rajčata v oleji a 50 g másla rozmixujeme na kaši.

Poznámka

Gruyère je tvrdý švýcarský sýr z nepasterizovaného kravského mléka. Obsah tuku v sušině je 49 až 53 %. Doba zrání je 3-25 měsíců, chuť od ovocné až po ořechovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept