Recept

Zeleninová polévka s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43298
Kategorie: Polévky

Ingredience

0,5 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Grappa
1 polévková lžíce Kerblík
2 ks Kuřecí prsa
2 ks Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
3 polévková lžíce Řeřicha
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
12% Sacharidy 42 g
255% Tuky 192 g
41% Sodík 825 mg
81% Bílkoviny 45 g

Zeleninová polévka s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme se solí, pórky a snítky řapíkového celeru nakrájíme na plátky.

2

Kuřecí maso odkostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené kuřecí maso vložíme do hrnce na rozpálený olivový olej a za občasného míchání restujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zeleninu a když změkne, směs zasypeme moukou a za stálého míchání restujeme ještě jednu minutu.

3

Za stálého míchání pomalu přiléváme vývar. Přivedeme k varu, snížíme příkon tepla, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny, dokud není maso měkké.

4

Přidáme zakysanou smetanu, nadrobno nasekaný kerblík a řeřichu, muškátový oříšek, cukr a pálenku. Osolíme, opepříme a za stálého míchání znovu pomalu přivedeme k varu.

5

Podáváme s krutóny nebo česnekovým chlebem.

6

Místo mrkve můžeme použít petržel nebo pastinák.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept