Vepřové žebírko bratislavské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko bratislavské
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
700 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Protlak rajčatový |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1500 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 491,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko bratislavské postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraj s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme. |
2 | Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a krátce povaříme. |
3 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme hrášek, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme procezenou šťávu z výpeku s rajčatovým protlakem, přisolíme a ještě krátce povaříme. |
4 | Nakonec žebírko přelijeme šťávou s vložkou a ihned podáváme. |