Jednoduchý recept

Vepřové žebírko bratislavské

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 433
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
700 ml Hovězí vývar základní
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Protlak rajčatový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
100 g Tuk
1500 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
2% Sacharidy 5 g
76% Tuky 57 g
73% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Vepřové žebírko bratislavské postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraj s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.

2

Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a krátce povaříme.

3

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme hrášek, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme procezenou šťávu z výpeku s rajčatovým protlakem, přisolíme a ještě krátce povaříme.

4

Nakonec žebírko přelijeme šťávou s vložkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept