Recept

Polévka z červené čočky s kuřecími kousky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43301
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
350 g Čočka červená
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
90 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr na pizzu strouhaný 44%
1 ks Tymián čerstvý
700 ml Vývar drůbeží
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,125 kcal
Kilojoule 4 708kJ
26% Sacharidy 92 g
53% Tuky 40 g
45% Sodík 896 mg
111% Bílkoviny 63 g

Polévka z červené čočky s kuřecími kousky postup přípravy receptu:

1

Červenou čočku dobře propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme odkapat.

2

Cibuli a česnek oloupeme, červenou papriku a chilli papričku zbavíme semen a všechno nakrájíme nadrobno.

3

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hlubokého rendlíku na 4 lžících rozehřátého olivového oleje. Když maso zezlátne, přidáme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku, tymián, bobkový list a za stálého míchání restujeme 5 minut. Přidáme čočku, zamícháme, zasypeme moukou, opět řádně zamícháme a nakonec přilijeme drůbeží vývar.

4

Přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a citrónovou šťávu. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni, dokud kuře i zelenina nezměknou.

5

Housky nakrájíme na malé kostičky. Na plech nalijeme druhou polovinu oleje, nasypeme krájenou housku a v troubě předehřáté na 200 °C opečeme dozlatova.

6

Z polévky vyndáme tymián a bobkový list a je-li třeba, dochutíme. Podáváme v nahřátých talířích posypanou opečenou houskou a strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept