Grilované brambory s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované brambory s rozmarýnem
Grilované brambory s rozmarýnem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43302 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
100 ml | Olej olivový |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 653,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované brambory s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a uděláme do nich několik hlubších zářezů. Alobal nařežeme na větší čtverečky, každou bramboru položíme na jeden čtvereček, pokapeme kvalitním olejem, do každého zářezu vložíme několik jehliček rozmarýnu, osolíme a zabalíme do alobalu. |
2 | Zabalené brambory položíme na gril dál od středu a grilujeme zvolna 30 až 40 minut. Nezapomínáme občas otáčet. Doba grilování záleží na velikosti brambor. Propečenost brambor můžeme vyzkoušet špejlí. |
3 | Brambory rozbalíme až těsně před podáváním, aby vynikla vůně rozmarýnu. |