Ratatouille s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ratatouille s vínem
Ratatouille s vínem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 43311 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 g | Cuketa |
200 g | Lilek |
80 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
10 g | Oregano čerstvé |
200 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
30 g | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
240 g | Veka |
100 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 500,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Veka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ratatouille s vínem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky, lilek očistíme, nakrájíme na kostky, papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, cuketu oloupeme a nakrájíme na hranolky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky, petrželku, oregano, tymián a rozmarýn posekáme, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Přidáme papriku, mrkev, lilek, cuketu, rajčata, trochu podusíme, přimícháme rajčatový protlak, promícháme, posypeme bylinkami, podlijeme vývarem a necháme 15 minut velmi zvolna vařit. |
3 | Dochutíme solí, pepřem, přilijeme červené víno a odstavíme. |
4 | Zeleninovou směs podáváme horkou s plátky bílé veky. |