Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43314
Kategorie: Koláče

Ingredience

250 g Džem hruškový
100 g Hera
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 027kJ
16% Sacharidy 59 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 47 mg
16% Bílkoviny 9 g

Koláčky s hruškami postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce, přidáme tekuté sladidlo, kypřicí prášek a kousky Hery. Rukama vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

2

Na pomoučněném vále vyválíme ze dvou třetin těsta čtyři placky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem, těsto propíchneme vidličkou a předpečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 8 minut.

3

Koláčky necháme vychladnout, pak je bohatě potřeme hruškovým džemem a ze zbytku těsta uděláme na povrchu každého koláčku mřížky.

4

V misce smícháme žloutek s mlékem a koláčky potřeme. Vložíme opět do trouby a pečeme ještě 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept