Jednoduchý recept

Snadný jablkový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43315
Kategorie: Koláče

Ingredience

50 g Cukr moučkový
50 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Džem meruňkový
450 g Jablka
0,5 kávová lžička Koření perníkové
125 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pomerančová kůra
50 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Skořice mletá
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 805kJ
28% Sacharidy 102 g
36% Tuky 27 g
0% Sodík 5 mg
14% Bílkoviny 8 g

Snadný jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Do hladké mouky vhodíme kousky másla a mícháme, až nám připomíná strouhanku. Přilejeme 3-4 lžíce studené vody (záleží na suchosti mouky) a jemně zpracujeme na hladké těsto.

2

Pomoučíme vál a z těsta vyválíme kolo o průměru asi 35 cm, pak těsto přeneseme na velký plech a potřeme meruňkovým džemem.

3

Oloupaná, očištěná a nakrájená jablka, mletou skořici, kořenící směs, nastrouhanou pomerančovou kůru, opláchnuté zlaté rozinky a jemný hnědý cukr smícháme a nasypeme do středu těsta. Okraje těsta skládáme a mačkáme na jablečnou směs, aby vytvořily uzlík s neuzavřeným středem.

4

V předehřáté troubě na 190 °C pečeme 35-45 minut. Začne-li se těsto připalovat, zakryjeme ho alobalem.

5

Před podáváním posypeme cukrem.

Poznámka

Můžeme použít i jiné aromatické koření vhodné do moučníků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept