Ovoce v listovém těstu s pudinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v listovém těstu s pudinkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43318 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 polévková lžíce | Cukr třtinový |
8 plátek | Listové těsto |
200 g | Maliny |
25 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ostružiny |
4 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 161,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Maliny, Ostružiny, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce v listovém těstu s pudinkem postup přípravy receptu:
1 | Z osmi plátů jemného listového těsta rozpůlením získáme 16 půlek. Tři půlky potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme na sebe a jako poslední dáme nepotřenou půlku. Stejně opakujeme s ostatními půlkami a připravíme tak 4 obaly na ovocné balíčky. |
2 | Smícháme čerstvé maliny, ostružiny a hnědý cukr. Doprostřed připraveného balíčku dáme lžičku předem uvařeného pudinku. Na pudink klademe ovocnou směs; okraje potřeme rozpuštěným máslem a přitiskneme k sobě. Uzavřené balíčky rozmístíme na vymazaný plech, potřeme máslem a vložíme do trouby zahřáté na 220 °C, 7-10 minut pečeme. |
3 | Příprava omáčky je jednoduchá. Čerstvé maliny a ostružiny, po 50 g, propasírujeme přes síto a osladíme 1 lžičkou práškového cukru. |
4 | Ovocnou omáčku nalijeme kolem upečených balíčků, ozdobíme čerstvým ovocem a pocukrujeme. |