Dušené roštěnky na žampiónech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené roštěnky na žampiónech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4332 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené roštěnky na žampiónech postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou. |
2 | Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř. |
3 | Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka. |
4 | Očištené žampióny nakrájíme a zvlášť podusíme na másle s petrželovou natí. |
5 | Ke konci dušení roštěnek přidáme takto připravené žampióny. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme rýži, brambory vařené nebo dušené, saláty, těstoviny, noky, dušenou zeleninu.