Jednoduchý recept

Dušené roštěnky na žampiónech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4332
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 299kJ
3% Sacharidy 11 g
46% Tuky 35 g
16% Sodík 312 mg
88% Bílkoviny 49 g

Dušené roštěnky na žampiónech postup přípravy receptu:

1

Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.

2

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.

3

Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

4

Očištené žampióny nakrájíme a zvlášť podusíme na másle s petrželovou natí.

5

Ke konci dušení roštěnek přidáme takto připravené žampióny.

Poznámka

Jako přílohu podáváme rýži, brambory vařené nebo dušené, saláty, těstoviny, noky, dušenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept