Italská salsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská salsa
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43322 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Mozzarella |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská salsa postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka a dužinu nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme se solí, lístky bazalky posekáme na jemno, mozzarellu nakrájíme na kostičky. |
2 | V misce smícháme olej s octem, přimícháme česnek se solí, přidáme rajčata, mozzarellu, bazalku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme. |
3 | Salsu podáváme ke grilovaným pokrmům. |
Poznámka
Podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky.