Jednoduchý recept

Houby s květákem a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43323
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

400 g Houby čerstvé
1 ks Květák
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 165kJ
6% Sacharidy 21 g
22% Tuky 16 g
31% Sodík 620 mg
31% Bílkoviny 18 g

Houby s květákem a vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání nahrubo nasekáme.

2

V kastrole na másle podusíme očištěné, na kousky nakrájené houby. Přidáme květák a zlehka promícháme.

3

Směs vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými se solí a pepřem.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept