Houby s květákem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby s květákem a vejci
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43323 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Houby čerstvé |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 256,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby s květákem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání nahrubo nasekáme. |
2 | V kastrole na másle podusíme očištěné, na kousky nakrájené houby. Přidáme květák a zlehka promícháme. |
3 | Směs vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými se solí a pepřem. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |