Hořčicová omáčka ke grilovanému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčicová omáčka ke grilovanému masu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43325 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
25 g | Cukr třtinový |
40 g | Hořčice kremžská |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,5mg |
Vláknina | 595,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr třtinový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčicová omáčka ke grilovanému masu postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme kremžskou hořčici, hnědý cukr, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Chvíli necháme odležet, aby se rozpustil cukr, poté znovu promícháme. Před podáváním necháme v lednici vychladit. |
2 | Tuto omáčku používáme k přímé konzumaci s grilovaným masem nebo ji můžeme použít k marinování masa před grilováním. Maso potřené touto marinádou však musíme nechat chvíli odležet. |