Recept

Kuřecí salát s čerstvými liškami a sušenými hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43327
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
250 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
15 g Houby sušené
250 g Kuřecí prsa
250 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
125 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
3% Sacharidy 11 g
48% Tuky 36 g
24% Sodík 477 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kuřecí salát s čerstvými liškami a sušenými hříbky postup přípravy receptu:

1

Sušené hříbky namočíme do vlažné vody. Čerstvé lišky očistíme a nakrájíme na plátky. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do vyšší pánve s rozehřátým rostlinným olejem. Restujeme 2-3 minuty, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vyjmeme z pánve, aby maso vychladlo. Do tuku s vypečenou šťávou, které ponecháme v pánvi, přidáme nakrájené lišky a hříbky včetně vody, ve které jsme je máčeli. Za stálého míchání přivedeme k varu a dusíme 5 minut. Pánev odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

2

Nadrobno nasekáme svazek jarní cibulky a bazalku.

3

Do misky vyklepneme žloutek, přidáme lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a lžíci vinného octa nebo citrónové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olivový olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. (Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu.) Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a sekanou bazalku.

4

Do salátové misky dáme kuřecí maso, houby a nasekanou cibulku, opatrně promícháme, přelijeme majonézou a ozdobíme několika celými lístky bazalky. Přikryjeme a dáme na hodinu vychladit do ledničky. Podáváme s tousty nebo čerstvým chlebem.

Poznámka

V čase pro přípravu není uvedená 1 hodina, po kterou salát chladíme v lednici. Bazalku můžeme nahradit čerstvou petrželkou, jarní cibulku mladým pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept