Jednoduchý recept

Dušené roštěnky znojemské

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4333

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
3% Sacharidy 12 g
46% Tuky 35 g
272% Sodík 5 g
76% Bílkoviny 43 g

Dušené roštěnky znojemské postup přípravy receptu:

1

Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.

2

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.

3

Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

4

Hotové roštěnky posypeme drobně pokrájenou kyselou okurkou, nebo ji ve šťávě podusíme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme rýži, brambory vařené nebo dušené, saláty, těstoviny, noky, dušenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept