Pařížský kuřecí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížský kuřecí salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43330 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
375 g | Hroznové víno |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
250 g | Kuřecí maso vařené |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
175 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 145,1mg |
Draslík | 381,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Hroznové víno, Ocet vinný, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jogurt bílý, Kuřecí maso vařené, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížský kuřecí salát postup přípravy receptu:
1 | Studené vařené nebo opečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, omyté a osušené kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme z nich jadérka, malé žampiony rozkrájíme na tenké plátky a sýr na drobné kostičky. |
2 | V salátové míse všechny suroviny důkladně promícháme, trochu osolíme a opepříme. |
3 | Do misky vyklepneme 1 žloutek, přidáme 1 lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a 1 lžíci vinného octa nebo citronové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu. Nakonec vmícháme jogurt. |
4 | Hotovou majonézou lehce vmícháme do salátu, který nakonec ozdobíme několika celými lístky bazalky, petrželky nebo několika stébly pažitky. Podáváme ihned s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem. |
Poznámka
Kuře lze nahradit jiným studeným masem, rybou nebo šunkou.