Recept

Špenát z jarních kopřiv

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43331
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Kopřiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 068kJ
5% Sacharidy 19 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 324 mg
22% Bílkoviny 12 g

Špenát z jarních kopřiv postup přípravy receptu:

1

Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do síta a přelijeme 2 l vařící vody. Necháme je okapat, potom kopřivy pomeleme spolu s oloupaným česnekem na masovém strojku.

2

Cibuli oloupeme, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme pomleté kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor a pod pokličkou kopřivy krátce podusíme.

3

V hrnečku si dohladka vymícháme ve smetaně mouku. Když jsou kopřivy vydušené z vlastní šťávy, přimícháme smetanu s moukou a za stálého míchání přidáme vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept