Jednoduchý recept

Vepřový špíz se šalvějí

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43333

Ingredience

160 g Anglická slanina
150 g Olivy černé
4 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
400 g Vepřová panenka
15 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 447kJ
2% Sacharidy 5 g
34% Tuky 25 g
65% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Vepřový špíz se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé.

2

Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty.

3

Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná.

4

Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept