Vepřový špíz se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový špíz se šalvějí
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Anglická slanina |
150 g | Olivy černé |
4 g | Pepř černý mletý |
15 g | Šalvěj čerstvá |
4 g | Sůl |
400 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 76,2mg |
Draslík | 658,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový špíz se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé. |
2 | Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty. |
3 | Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná. |
4 | Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích. |