Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43334
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
450 g Kuřecí maso vařené
7 polévková lžíce Majonéza
1 ks Mango
2 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
7 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 337kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 346 mg
56% Bílkoviny 32 g

Salát z kuřete a manga postup přípravy receptu:

1

Pažitku nasekáme nadrobno a dáme na pánev spolu se suchým bílým vínem. Dusíme bez pokličky 5 minut, směsi v pánvi musí zůstat méně než polovina. Aby se pažitka co nejvíce vymačkala a tím dodala zálivce chuť, směs důkladně propasírujeme přes jemné sítko do misky. Postupně přidáme majonézu, zakysanou smetanu, a hořčici, osolíme a opepříme. Dbáme, aby zálivka nebyla příliš řídká, zvláště připravujeme-li ji s předstihem.

2

Pečené, dušené nebo uvařené kuřecí maso nakrájíme na plátky a dáme do salátové mísy. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na přibližně stejně velké plátky, přidáme ke kuřeti a mírně promícháme. Lehce vmícháme hotovou zálivku, ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a ihned podáváme s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.

Poznámka

Mango můžeme nahradit avokádem, kuřecí maso masem telecím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept