Turecký pilaf s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký pilaf s kuřecím masem
Turecký pilaf s kuřecím masem
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43335 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
125 g | Hrozinky |
1 ks | Kuře |
55 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Zázvor celý |
150 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 335,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Kuře, Paprika červená, Pepř cayenský, Rýže loupaná, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký pilaf s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Kuře o váze přibližně 1,5 kg zbavíme kůže a vykostíme. Kosti a kůži spolu se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme přibližně 1 l vody, pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 a 1/2 hodiny. Přecedíme a vývar uschováme k dalšímu použití. Kosti se zeleninou už nebudeme potřebovat. |
2 | Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, červenou papriku zbavenou semen nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a nasekáme najemno. |
3 | Přibližně do 2/3 vývaru dáme vařit rýži. Osolíme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme asi 12 minut. |
4 | Kuřecí maso nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem a za stálého míchání zprudka opečeme dozlatova. Přidáme papriku a cibuli a restujeme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř, zázvor a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zázvor dostatečně nezměkne. Potom přidáme rozinky, vmícháme rýži a ihned podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Rozinky můžeme nahradit sušenými meruňkami.