Čevapčiči z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči z jehněčího masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 43336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
160 g | Cibule |
400 g | Cibule červená |
600 g | Jehněčí maso |
30 ml | Olej olivový |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
25 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
12 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 159,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čevapčiči z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme a přidáme drcený pepř. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián posekáme a vše přidáme k masu. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a vymícháme masové těsto. Z těsta tvoříme menší válečky, které pokládáme na mírně rozpálený gril. Grilujeme zvolna, maso otáčíme a potíráme olejem. |
2 | Ugrilované maso vyskládáme na servírovací talíř a obložíme kroužky červené cibule. |