Recept

Červené zelí s kuřecími řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43338

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
50 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
4% Sacharidy 15 g
21% Tuky 15 g
16% Sodík 315 mg
35% Bílkoviny 20 g

Červené zelí s kuřecími řízky postup přípravy receptu:

1

Červené zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme vrchní listy a košťál. Potom je nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.

2

V kastrolu svaříme vodu s bílým octem, přidáme nakrouhané zelí a vaříme 1 minutu. Vodu slijeme a k zelí přidáme med, citronovou šťávu, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.

3

Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Restujeme dozlatova asi 15-20 minut. Osolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky. Na talíři obložíme červeným zelím a ozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (5 ks). Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a dušenou mrkví.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme kuře připravit i na bazalce, tymiánu, oreganu či petrželce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept