Jednoduchý recept

Jehněčí karbanátky s ovčím sýrem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43339
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
600 g Jehněčí maso mleté
10 g Máta
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
8 g Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 243kJ
1% Sacharidy 3 g
58% Tuky 43 g
43% Sodík 868 mg
57% Bílkoviny 32 g

Jehněčí karbanátky s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, lístky máty a petrželku posekáme najemno, tvrdý ovčí sýr nakrájíme na středně velké kostičky.

2

Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli, mátu s petrželkou a důkladně prohněteme. Z masové hmoty vytvarujeme koule o velikosti karbanátků, do každé koule vmáčkneme kostičku ovčího sýru, povrch uhladíme, koule vyskládáme na středně rozpálený gril a zvolna opékáme. Koule občas otočíme, aby byly propečené ze všech stran. Hotové karbanátky by měly mít zlatohnědou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept