Recept

Pikantní kuře na šafránu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 43340
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
100 g Hrášek
1 ks Kuře
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
250 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,273 kcal
Kilojoule 5 327kJ
18% Sacharidy 64 g
96% Tuky 72 g
19% Sodík 371 mg
154% Bílkoviny 86 g

Pikantní kuře na šafránu postup přípravy receptu:

1

Nůžkami na kuře rozporcujeme maso na 8 kusů. Ze všech částí potom odstraníme špičkou ostrého nože kůži. Na pánvi rozpálíme olej a kousky kuřete ohřejeme do hněda. Maso přitom lehce osolíme a opepříme. Poté z pánve přendáme na talíř.

2

Do šťávy, kterou maso na pánvi pustí, přidáme nadrcený česnek, na drobno nakrájenou cibuli a 1 chilli papričku. Po cca 1 minutě potom přidáme rajčata a vaříme po dobu cca 8 minut, během níž se nám vypaří všechna voda.

3

Během vaření omáčky na pánvi si dáme do horké vody vařit rýži dle návodu na obalu. Následně ji smícháme s omáčkou na pánvi a ještě chvíli povaříme. Na závěr přidáme hrášek a na pánvi lehce přihřejeme i kuře.

Poznámka

Hrášek můžeme popřípadě nahradit fazolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept