Zdravý recept

Kalamáry grilované

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 43343

Ingredience

70 g Citrony
600 g Kalamáry
10 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 592kJ
2% Sacharidy 6 g
3% Tuky 2 g
52% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Kalamáry grilované postup přípravy receptu:

1

Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí.

2

Chobotničky poklademe na mírně rozehřátý gril a dbáme, aby nepřišly do styku s přímým ohněm. Grilujeme velmi zvolna asi 5 minut, často otáčíme. Kdybychom grilovali příliš zprudka, kalamáry by ztuhly.

3

Ugrilované chobotničky upravíme na servírovací talíř a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Kalamáry se obvykle podávájí s nějakou pikantní omáčkou a obložené čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept