Kalamáry grilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry grilované
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43343 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Citrony |
600 g | Kalamáry |
10 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 349,5mg |
Draslík | 394,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kalamáry mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry grilované postup přípravy receptu:
1 | Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí. |
2 | Chobotničky poklademe na mírně rozehřátý gril a dbáme, aby nepřišly do styku s přímým ohněm. Grilujeme velmi zvolna asi 5 minut, často otáčíme. Kdybychom grilovali příliš zprudka, kalamáry by ztuhly. |
3 | Ugrilované chobotničky upravíme na servírovací talíř a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Kalamáry se obvykle podávájí s nějakou pikantní omáčkou a obložené čerstvou zeleninou.