Parmice nachová nadívaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice nachová nadívaná
Parmice nachová nadívaná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bazalka |
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
40 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
1000 g | Parmice |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 164,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb pšeničný (bílý), Citronová šťáva, Parmice, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice nachová nadívaná postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme od šupin, vykucháme a omyjeme. Ryby potřeme citronovou šťávou i zevnitř a osolíme. Bazalku s tymiánem posekáme nadrobno, přidáme kozí sýr, olej, pepř a důkladně promícháme. Sýrovou směsí naplníme vnitřky ryb, uzavřeme a zpevníme párátky. Ryby položíme na středně rozpálený gril a grilujeme, potíráme rozpuštěným máslem a občas obracíme. |
2 | Ugrilované ryby servírujeme s bílým chlebem. |