Jednoduchý recept

Hlíva ústřičná s hořčicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43349

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Hlíva ústřičná
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 411kJ
3% Sacharidy 10 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 104 mg
6% Bílkoviny 4 g

Hlíva ústřičná s hořčicí postup přípravy receptu:

1

Hlívu ústřičnou očistíme, odřízneme konce nožiček, houby omyjeme a osušíme.

2

Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Hlavičky hlívy mírně osolíme, opepříme a rozložíme na cibuli. Zvolna dusíme do vysmahnutí tekutiny a pokud houby nezměknou, podlijeme vodou a dodusíme.

3

Měkké houby obrátíme, potřeme hořčicí, zaprášíme hladkou moukou a opečeme dozlatova.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept