Jednoduchý recept

Dušené čirůvky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43350

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
600 g Čirůvka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 548kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 12 g
5% Sodík 104 mg
1% Bílkoviny 1 g

Dušené čirůvky postup přípravy receptu:

1

Čirůvky očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného promíchání podusíme asi 20 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.

3

Na talířích každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborami, s pečivem nebo na topinkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept