Dušené čirůvky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené čirůvky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 43350 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Čirůvka |
1 špetka | Kmín celý |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 83,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čirůvka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené čirůvky postup přípravy receptu:
1 | Čirůvky očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného promíchání podusíme asi 20 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody. |
3 | Na talířích každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami, s pečivem nebo na topinkách. |